serreslife

Για υποχρηματοδότηση και απάνθρωπες συνθήκες εργασίες στο χώρο της υγείαςέκανε λόγο ο κ. Χαρίλαος Λώτης, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Σερρών σε δηλώσεις του στη « Σ» . Όπως σημείωσε ο πρόεδρος των ιατρών το νοσοκομείο Σερρών δέχεται τα εύγε για την μεγάλη προσέλευση ασθενών και την γκάμα των χειρουργείων αλλά δεν υπάρχει το προσωπικό για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς αυτούς.

«Όπως ξέρουμε όλοι ζούμε σε μια δημιουργική ασάφεια. Όσο αφορά την υγεία η δημιουργική ασάφεια είναι σαφέστατη: γκρεμός, γκρεμός ,γκρεμός, υποχρηματοδότηση απάνθρωπες συνθήκες εργασίας», τόνισε.

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Νσοκομείο Σερρών δήλωσε: «Είναι καλό να περηφανευόμαστε παντού ότι είμαστε πρώτο επαρχιακό νοσοκομείο σε κίνηση, από την άλλη όμως οι ιθύνοντες να μην ξεχνάνε ότι είμαστε και το πρώτο σε υποχρηματοδότηση με τα καινούρια δεδομένα της νυν κυβέρνησης και σε πλήρη αποσύνθεση από έμψυχο δυναμικό . Από τις 161 οργανικές θέσεις σε επιμελητές σε θέσεις λειτουργούν με το ζόρι πενήντα. Τα ωράριά μας είναι απάνθρωπα ,δεν τα συναντάμε πουθενά στον κόσμο ,φτάνουν στις εννέα δέκα εφημερίες ενώ οι ίδιοι έχουν ψηφίσει πέντε ,οι ίδιοι από ότι καταλαβαίνετε ότι έχουμε οφειλόμενα να πάρουμε από το 2011» .

Υποστήριξε μάλιστα ότι προχθές κάλεσαν συνάδελφος τουαπό το εδώ νοσοκομείο ,παθολόγο στην ειδικότητα για εφημερία στο νοσοκομείο Κιλκίς . « Η δυναμικότητα του Νοσοκομείου μας σε προσέλευση είναι δεκαπλάσια σε σχέση του Κιλκίς, της Δράμας και της Γουμένισσαςπου είναι παραδίπλα . Παραταύτα η στελέχωσή μας υπολείπεται κατά πολύ»

Όσο αφορά το χειρουργικό τομέα ,ανέφερε «Οι κύριοι ,οι σύμβουλοι του εκάστοτε υπουργού που προφανώς ζουν σε άλλο πλανήτη να γνωρίζουν τα εξής : στο νοσοκομείο –βεβαίως και στα άλλα νοσοκομεία, αλλά θα μιλήσω για το δικό μας – το συγκεκριμένο είναι καλά να μας έρχονται τα εύγε για την προσέλευση και την γκάμα των χειρουργείων αλλά από την άλλη πρέπει να έχουμε προσωπικό για να εξυπηρετεί τους ασθενείς αυτούς .Ένας χειρουργικός τομέας που εξυπηρετεί πέντε με έξη χιλιάδες χειρουργεία το χρόνο όταν άλλοι νομοί με το ζόρι φτάνουν τα χίλια πεντακόσια ,θα πρέπει να είναι καιστελεχωμένο. Με τρεις αναισθησιολόγους θα κλείσουμε τα χειρουργεία και θα εξυπηρετούμε μόνο τα επείγοντα περιστατικά . Διότι δεν μπορούμε να κρατούμε ούτε διπλά ούτε τριπλά τραπέζια, ο ευρωπαϊκός νόμος είναι ξεκάθαρος αναισθησιολόγος και ασθενής» ανέφερε.

« Αν γίνει λάθος δεν ξέρωνα μας καλύψει ο κ. υπουργός, ο νόμος θα μας κλείσει μέσα . Αυτοί που κάθονται στις καρέκλες των Αθηνών είναι καλά νακόβουν λόγια αλλά σκοπός είναι οι πράξεις» επεσήμανε.

«Φτάνει . Είναι καλά να ψηφίσουμε νόμους αλλά εμείς πάμε από το κακό στο χειρότερο και όλα αυτά από ένα καλά κοστολογημένο πρόγραμμα που πλασαρίστηκε από την νυν κυβέρνηση, ότι θα μας επανδρώσει ,θα μας λασκάρει ότι .ότι ότι . Αυτά που μας ήρθαν είναι χειρότερα από αυτά που είχαμε»

Σχολιάζοντας μάλιστα την διεκδίκηση σωματείων να τους δίνονται μερικά ευρώ γι α σάντουιτς στους εργαζόμενους είπε «Είναι καλό αυτό,όταν το σάντουιτς που κόστιζε 0,30 στο νυχτερινό προσωπικόέχει κοπεί;»

Καταλήγοντας οκ. Λώτηςανέφερε ότι έχουν εξυπηρετήσει και εξυπηρετούν όσους πηγαίνουν στο Νοσοκομείο αλλά « είμαστε άνθρωποι αν καταρρεύσουμε δεν θα μπορέσουμε να ανταπεξέρθουμε».

Δήμητρα Μετόκη

Διαβάστε επίσης:

  • Επιχείρηση Φαράγγι – Φυσική προίκα ! Εργασίες καθαρισμού στο Φαράγγι του Αγγίτη, τόσο από την πλευρά της Συμβολής όσο κι από εκείνη της Ν.Μπάφρας, πραγματοποίησε ο Δήμος Αμφίπολης, στο πλαίσιο της ...
  • Οι μάσκες έπεσαν . . . ! Όταν φορέσαμε τις μάσκες πριν από περίπου ένα χρόνο, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα γινόταν αναπόσπαστο κομμάτι του ενδυματολογικού μας συνόλου. Η μάσ...
  • 2021 με συνείδηση αλλά και με λίστα... Στις επόμενες γραμμές αναπτύσσω κάποιες σκέψεις, καθώς καιρό τώρα ήθελα να αναφερθώ, και προσωπικά αλλά και σε γενικότερο επίπεδο, σε ορισμένες καταστάσεις που ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 265 επισκέπτες