serreslife

Ο φύλακας του Εθνικού Πάρκου της Λίμνης Κερκίνης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την «ερασιτεχνική» αλιεία στις Σέρρες από επισκέπτες από την Βουλγαρία και τα Σκόπια. Με ανάρτησή του στο ιστολόγιο www.kerkinitoday.gr φέρνει στη επιφάνεια τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους οι επισκέπτες, καθώς και τον μη έλεγχο αυτών που ψαρεύουν στη λίμνη Κερκίνη, από την Ελληνική Πολιτεία.

Από εμάς κάποιες παρατηρήσεις και ερωτήσεις στα αναγραφόμενα.

  • 1ον) Οι αλλοδαποί ερασιτέχνες ψαράδες παρανομούν;;;
  • 2ον) Οι ημεδαποί (Ελληνες) ερασιτέχνες ψαράδες δεν παρανομούν ή δεν αφήνουν πίσω τους σκουπίδια;
  • 3ον) Ποιος είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο των ερασιτεχνών ψαράδων (Ελληνων και αλλοδαπών);
  • 4ον) Ποιος είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα της λίμης Κερκίνης (αποκομιδή σκουπιδιών, τοποθέτηση κάδων κ.λ.π);

Κατά τα άλλα το πρόβλημα (αν και απο λάθος κατ εμάς βαση) που θέτει ο φύλακας της λίμνης Κερκίνης είναι υπαρκτό και άρα οι όποιοι «υπεύθυνοι» θα πρέπει το λύσουν.

Αναλυτικά ο φύλακας της λίμνης Κερκίνης Αντώνης Ηλιάδης αναφέρει στην ανάρτησή του η οποία συνοδεύεται από φωτογραφίες:

Είναι αυτό τουρισμός ή κάτι άλλο?
 
Θα ήθελα να ξεχάσετε όσοι με γνωρίζετε την επαγγελματική μου ιδιότητα σαν φύλακα του Εθνικού Πάρκου και να σκεφτείτε πως αυτά τα γράφει ένας πολίτης.
Με την συμπλήρωση της τέταρτης χρονιάς που η ερασιτεχνική αλιεία στη λίμνη Κερκίνη έχει ανέβει κατακόρυφα με περισσότερα από 80 οχήματα από Βουλγαρία και Σκόπια τα Σαββατοκύριακα και περίπου στατιστικά τα 30  τις καθημερινές ήρθε μοιραία και η ώρα του απολογισμού.
Μπορεί όλη αυτή η κίνηση να θεωρηθεί τουρισμός ή κάτι κάνουμε λάθος σαν τοπική πρώτα κοινότητα και κατόπιν σαν Νομαρχιακή διακυβέρνηση.
Ας δούμε πρώτα τι προσφέρουμε σαν χώρα σε όλους αυτούς τους αλιείς, γιατί επέλεξαν την Κερκίνη την ώρα που και ο Στρυμόνας (για τους Βουλγάρους) μα και η Οχρίδα (για τους Σκοπιανούς) είναι πιο κοντινές εξορμήσεις.
 
Η απάντηση είναι…
απλή… ΑΝΟΜΙΑ… αυτό προσφέρουμε, μία ανομία που τους επιτρέπει, να αλιεύουν όσα θέλουν, όπως θέλουν, να μένουν όσο διάστημα θέλουν σε σκηνές ή τα αυτοκίνητα τους δίπλα στη λίμνη, να φέρνουν τρόφιμα από τις χώρες τους.
Βλέπετε στις πατρίδες τους οι νόμοι εφαρμόζονται.
Βλέπετε στις πατρίδες τους υπάρχουν νόμοι.
Πιστεύω πως ακόμα και οι ψαράδες τις λίμνης, οι τοπικοί ψαράδες, δεν έχουν σκεφτεί για τι ποσότητες ψαριών χάνονται από τη λίμνη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.
Θα προσπαθήσω λοιπόν, να το κάνω εγώ γι” αυτούς.
Όπως σας ανέφερα παραπάνω στατιστικά περίπου 30 οχήματα επισκέπτονται καθημερινά τη λίμνη.
Σε αυτά τα οχήματα επιβαίνουν τουλάχιστον 3 αλιείς για να μοιράζονται τα έξοδα μετακίνησης. Ο κάθε ένας από αυτούς τους 3 απλώνει για ψάρεμα τουλάχιστον 3 καλάμια. Με δεδομένο την απόσταση Ελλάδα Βουλγαρία ή Ελλάδα Σκόπια καταλαβαίνετε πως δε θα φύγουν μόλις ψαρέψουν τα 3 κιλά που ορίζει ο νόμος.
 
Αλλά για να βγει ο τύπος θα δεχθώ πως ο κάθε ένας από αυτούς αλιεύει στο κάθε καλάμι του 3 κιλά. Πάμε τώρα να μαζέψουμε τα νούμερα μας να δούμε τι μας δίνει ο τύπος.
30 οχήματα x 3 αλιείς μας, κάνουν 90 αλιείς.
90 αλιείς x 3 καλάμια ο κάθε ένας, μας κάνουν 270 καλάμια.
270 καλάμια x 3 κιλά το κάθε ένα, μας κάνουν 810 κιλά την ημέρα!!!
Σχεδόν λοιπόν ένας τόνος… χωρίς να πληρώσει κανένας τους, ούτε ένα τίμημα??? κάτι βρε αδελφέ!!!
 
Για να μην σας κουράσω, θα παρουσιάσω τις φωτογραφίες που τράβηξα «μόνον σήμερα». Δεν θα αναφερθώ τι έχουν δει τα μάτια μου όλες τις υπόλοιπες ημέρες.
Και πριν σας αφήσω να χαρείτε την πληρωμή σε είδος που μας κάνουν οι γείτονες έχω να ρωτήσω τους τοπικούς μας άρχοντες αυτά τα ονομάζετε τουρισμό???
 
Αυτά θέλετε για τον τόπο μας???
Γιατί εγώ θέλω να μπορώ να βλέπω τις ομορφιές της πατρίδας μου και όχι τις βρομιές των γειτόνων…
Και επειδή ίσως να ρωτήσει κάποιος αφού θυμηθεί ποια είναι η δουλειά μου, εσύ τι κάνεις γι” όλα αυτά… θα αφήσω να δοθεί η απάντηση υπηρεσιακά όταν και αν ζητηθεί και λέω αν, γιατί όλοι ξέρουν τι κάνουμε γι” αυτή την κατάσταση χωρίς να έχουμε νομική κάλυψη και ίσως υποχρέωση.

Διαβάστε επίσης:

  • Επιχείρηση Φαράγγι – Φυσική προίκα ! Εργασίες καθαρισμού στο Φαράγγι του Αγγίτη, τόσο από την πλευρά της Συμβολής όσο κι από εκείνη της Ν.Μπάφρας, πραγματοποίησε ο Δήμος Αμφίπολης, στο πλαίσιο της ...
  • Οι μάσκες έπεσαν . . . ! Όταν φορέσαμε τις μάσκες πριν από περίπου ένα χρόνο, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα γινόταν αναπόσπαστο κομμάτι του ενδυματολογικού μας συνόλου. Η μάσ...
  • 2021 με συνείδηση αλλά και με λίστα... Στις επόμενες γραμμές αναπτύσσω κάποιες σκέψεις, καθώς καιρό τώρα ήθελα να αναφερθώ, και προσωπικά αλλά και σε γενικότερο επίπεδο, σε ορισμένες καταστάσεις που ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 299 επισκέπτες