Με εξαιρετικές επιδόσεις και μετάλλια ολοκληρώθηκε για τους Σερραίους αθλητές το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ20 που φιλοξενήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Δημοτικό στάδιο Σερρών.

Ο Σερραϊκός στίβος πανηγύρισε οκτώ μετάλλια ενώ ο Γ.Σ. Σέρρες 93 αναδείχθηκε πρώτο επαρχιακό σωματείο στις γυναίκες. Οι δύο Σερραϊκού σύλλογοι μοιράστηκαν τα οκτώ μετάλλια.

Χρυσό μετάλλιο στα 110 μέτρα εμπόδια κατέκτησε ο Χρήστος Ρούμτσιος (ΟΦΚΑ Σέρρες) με 14.40 και επόμενος στόχος  του χρυσού Βαλκανιονίκη στον Κλειστό Στίβο 2022 είναι  το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 θα διεξαχθεί στο Κάλι της Κολομβίας.

Ασημένιο μετάλλιο στο άλμα σε ύψος κατέκτησε η 16χρονη Δέσποινα-Δανάη Ελληνούδη (ΟΦΚΑ Σέρρες) με την εξαιρετική επίδοση 1,68. Η Σερραία αθλήτρια ήταν από τις μικρότερες ηλικιακά αθλήτριες του τελικού.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ηλιάνα Τριανταφύλλου (Γ.Σ. Σέρρες 93) επηρεασμένη από την κούραση αφού παραμονές των αγώνων επέστρεψε στην Ελλάδα από την Ιερουσαλήμ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ με 3.90 κι ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κολομβίας (1-8 Αυγούστου). Η Ηλιάνα ήταν το πρόσωπο των αγώνων αφού όλοι ήθελαν να της σφίξουν το χέρι και να την συγχαρούν μετά τον θρίαμβο της στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Χάλκινο μετάλλια κατέκτησε ο Φανούρης Τζιόμαλλος του Γ.Σ. Σέρρες 93 στο επί κοντώ με 04.60.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο και ο Γιώργος Γρέψιος (Γ.Σ. Σέρρες 93)   στο άλμα τριπλούν με 14.75.

Χάλκινο μετάλλιο και για τον 16χρονο χρυσό Βαλκανιονίκη 2022 στην κατηγορία Κ18, Πασχάλη Γεννίκη (ΟΦΚΑ Σέρρες) στο άλμα σε ύψος με ατομικό ρεκόρ 2,06 (στους τρεις καλύτερους άλτες του ύψους στην Ελλάδα μέχρι 20 ετών) κι ενώ παραμονές των αγώνων επέστρεψε από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 του Ισραήλ όπου έκανε ατομικό ρεκόρ με 2,02.

Χάλκινο μετάλλιο και από τον Φίλιππο Παπάρα (ΟΦΚΑ Σέρρες) στα 400 μέτρα εμπόδια με επίδοση 55.27 (ανάμεσα στους τρεις καλύτερους εμποδιστές στην Ελλάδα κάτω των 20 ετών)

Η ομάδα 4Χ100 του Γ.Σ. Σέρρες 93

Χάλκινο μετάλλιο και για την ομάδα 4Χ100 του Γ.Σ. Σέρρες 93 με τους Στράτο ΖελίδηΓιώργο ΚωστέαΧρήστο Δρογαλά και Θανάση Χατζούδη και με επίδοση 43.69

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 175 επισκέπτες