Μια σημαντική ανακοίνωση για ένα πολύ μεγάλο και χαρμόσυνο αθλητικό νέο για τις υποδομές των Σερρών προανήγγειλε με συνέντευξη του στην ΕΡΤ Σερρών ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Η ανακοίνωση, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών, αφορά τη χρηματοδότηση, μέσω προγράμματος, της ολοκλήρωσης κατασκευής του κολυμβητηρίου στην περιοχή της ομόνοιας (ο Δήμαρχος Σερραίων Πέτρος Αγγελίδης συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τον σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου ΣυναδινούΤάσο Μποτίνο) ενώ ο Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε και για τις σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν στο κωπηλατοδρόμιο της λίμνης του Πεθελινού και που δρομολογήθηκαν μετά την επίσκεψη του στις Σέρρες το Δεκέμβριο του 2016 που ουσιαστικά ήταν η πρώτη του περιοδεία ως υφυπουργός αθλητισμού. Ο Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε και για θέμα που μονοπώλησε την αθλητική επικαιρότητα, την αναδιάρθρωση των κατηγοριών στο ποδόσφαιρο.

Η συνέντευξη του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών είναι:

Είχατε κάνει την πρώτη σας επίσκεψη ως υφυπουργός στην περιφέρεια το Δεκέμβριο του 2016 στην πόλη των Σερρών. Πως ήταν αυτή η διαδρομή από τότε έως σήμερα:  

 «Το πρώτο μου ταξίδι ως υπουργός. Ήταν η πρώτη μου περιοδεία και είχα πει τότε κάποια πράγματα.  Κάποια καλά, κάποια άσχημα, δυσαρέστησα κάποιους ανθρώπους για το θέμα των υποδομών.  Ότι υποσχεθήκαμε τότε το κάναμε.  Είτε έχει υλοποιηθεί, είτε έχει εκκινήσει τη διαδικασία της υλοποίησης.   Ο Κερκινίτης και η λίμνη είναι έτοιμη να υποδεχθεί διεθνείς διοργανώσεις και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος διότι ο δήμαρχος ο κ. Δημήτρης Νότας ήρθε και μου έδειξε ένα εξαιρετικό βίντεο, συγκινητικό θα έλεγα, για το πώς είναι τώρα η κατάσταση εκεί.  Έγιναν παρεμβάσεις, αυτές που έπρεπε να γίνουν,  βάλαμε κι άλλα έργα μέσα από το πρόγραμμα ΦιλόΔημος και θα πω κάτι ακόμα, τις επόμενες ημέρες, κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να δώσουμε ένα πολύ μεγάλο και χαρμόσυνο αθλητικό νέο για τις υποδομές των Σερρών αλλά αυτό το αφήνουμε για τις επόμενες μέρες»

«Την επόμενη εβδομάδα λοιπόν θα πούμε περισσότερα πράγματα»

-Δηλαδή θα γίνει κάτι; Είχατε επισκεφθεί το χώρο που ξεκίνησε να γίνεται το κολυμβητήριο. Ένα κολυμβητήριο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Για αυτό μιλάμε;

«Δεν έχω να πω τίποτα αλλά γιατί είπατε για στοιχήματα προσπαθώ  να αποδεικνύω καθημερινά ότι τα στοιχήματα δεν τα χάνω»

-Όσον αφορά το ταρτάν μπήκε στο πρόγραμμα για να ξεκινήσει η τοποθέτηση του:

«Ότι είπαμε, το κάναμε για να μπορούμε να κοιτάζουμε τον κόσμο στα μάτια. Ποτέ μου δεν υποσχέθηκα πράγματα που δεν μπορούσα να κάνω, ακόμα κι αν γινόμουν δυσάρεστος. Είμαστε σε μια καλύτερη κατάσταση. Έχουμε φτιάξει καινούργια προγράμματα, καινούργια χρηματοδοτικά εργαλεία, προσπαθούμε να κάνουμε μια πολύ χρηστή και συμμαζεμένη οικονομική διαχείριση και αυτό πολλαπλασιάζει επί της ουσίας τους πόρους που έχουμε και τα αποτελέσματα που παράγουμε. Μέσα από αυτό το πρίσμα σας ξαναλέω ότι ενδεχόμενα μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουμε ευχάριστα νέα για το Νομό Σερρών».

Για το ότι με την αναδιάρθρωση ευνοούνται κάποιες ομάδες όπως η Δόξα Δράμας που με ανακοίνωση της εκφράστηκε θετικά ενώ άλλες ομάδες όπως ο Α.Ο. Καβάλας, ο Πανσερραϊκός και ο Νέστος νιώθουν αδικημένες:

«Σε μια αναδιάρθρωση, ποτέ τα πάντα δεν είναι ρόδινα και πάντοτε υπάρχουν αδικίες. Το θέμα είναι να κοιτάζουμε την μεγάλη εικόνα και η μεγάλη εικόνα είναι ότι στο τέλος το Ελληνικό ποδόσφαιρο βγαίνει ωφελημένο. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να ξαναζήσουμε περιόδους που οι επαγγελματικές ομάδες θα αποχωρούν στα μισά της σεζόν. Θα φεύγουν στα μισά της σεζόν πτωχευμένες και η Πολιτεία η οποία θα αναγκάζεται να φέρνει τροπολογίες, να βρίσκει λύσεις για να καλύψει αυτά τα προβλήματα. Το ξέρετε, το γνωρίζετε και οι περισσότερες από αυτές τις ομάδες που «φωνάζουνε» το έχουν βιώσει στο παρελθόν. Κι εγώ ως Πολιτεία το έχω βιώσει από την δικιά μου την πλευρά από τους τρόπους και τις λύσεις που ψάχνω κάθε φορά να βρω».

Θα γίνει όμως κάτι και για τις ομάδες της Γ , που είναι και ιστορικές όπως ο Πανσερραϊκός που ουσιαστικά θα παίζουν στη Δ εθνική;

«Η πρωταθλήτριες ομάδες θα ανέβουν σε μια κατηγορία η οποία θα έχει ένα σοβαρό τηλεοπτικό συμβόλαιο και θα έχει ελπίδα και μέλλον. Γιατί αυτήν τη στιγμή αν δεν γινόταν η αναδιάρθρωση δεν είχαμε επί της ουσίας καμία κατηγορία πλην της πρώτης που και αυτήν με τεχνικό τρόπο ζει. Να κοιτάζουμε λίγο την μεγάλη εικόνα και σε κάθε περίπτωση τον αριθμό των ομάδων τον αποφασίζει η ομοσπονδία. Εμείς δώσαμε μια πρόταση, αν είχαν εναλλακτική ή αν είχαν άλλο σχέδιο ας το υλοποιούσαν. Εμείς είχαμε συγκεκριμένο πλάνο, συγκεκριμένο σχέδιο, προφανώς υπάρχουν αδικίες αλλά στο τέλος και σε βάθος πενταετίας όλοι θα καταλάβουνε ποιο είναι το σωστό για το Ελληνικό ποδόσφαιρο».

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:

  • Ο "νέος Τσιμίκας" κλείνει στη Βίλεμ Ο Πανσερραϊκός έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι είναι ομάδα που παράγει ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μελλοντικά αναδεικνύονται σε σούπερ περιπτώσεις. Χαρακτη...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 475 επισκέπτες

antallaktikaonline 300x200