Τη σπουδαιότερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε ο Πανσερραϊκός που νίκησε με σκορ 1-0 τον Α.Ο. Καβάλας για την 17η αγωνιστική της Γ εθνικής.

Μια τεράστια νίκη γοήτρου και ψυχολογίας για τα «λιοντάρια» που με την κατάλληλη αξιοποίηση της από τους «κόκκινους» μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για το ξεκίνημα μιας νέας εποχής και τη δημιουργία μιας ομάδας που την επόμενη περίοδο θα καταφέρει άνετα την άνοδο της. Άλλωστε, τέτοιες νίκες σφυρηλατούν το χαρακτήρα μιας ομάδας, ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση κυρίως των νεαρών παικτών και τονώνουν το Πανσερραϊκό συναίσθημα στο Νομό.

Η νίκη αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε ότι οι σημερινοί αντίπαλοι του Πανσερραϊκού ξεκίνησαν από εντελώς διαφορετική αφετηρία το πρωτάθλημα. Η ηττημένη Καβάλα ξεκίνησε τον προγραμματισμό της από πέρυσι, με μεταγραφές έμπειρων παικτών, με την πρόσληψη ενός καταξιωμένου και πολύπειρου προπονητή, με χορηγίες και στήριξη από την τοπική κοινωνία, με συσπείρωση ενός ολόκληρου Νομού και ήρθε στις Σέρρες με ένα σερί έντεκα νικών. Ο νικητής Πανσερραϊκός πέρασε ακόμα ένα δύσκολο καλοκαίρι, λίγες μέρες πριν το πρώτο φιλικό παιχνίδι του Α.Ο.Κ. τα «λιοντάρια» φλέρταραν με τον υποβιβασμό τους στο τοπικό πρωτάθλημα, προερχόμενα από τη χειρότερη χρονιά στην ιστορία του συλλόγου, ενός συλλόγου «λαβωμένου» και απαξιωμένου με τον Νίκο Κατσαβάκη και τους συνεργάτες του να αναλαμβάνουν μετά τον 15αυγουστο και να παραλαμβάνουν «καμένη γη». Αυτή η νίκη όμως μπορεί να γίνει η αρχή και για την επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο. Αρκεί να αξιοποιηθεί κατάλληλα και να έχει και συνέχεια.

«Χρυσή» αλλαγή ο Παπαβασιλείου

Στο πρώτο ημίχρονο ο Α.Ο.Κ. είχε μια φλύαρη επιθετική υπεροχή χωρίς όμως να καταφέρει να κάνει τη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα αφού οι Σερραίοι έπαιζαν με πάθος και δύναμη, κέρδισαν τις προσωπικές μονομαχίες και περιόρισαν τα ατού  του αντιπάλου. Ο Ηλίας Εγγονίδης έκανε στο 54ο την κίνηση ματ και πέρασε στο παιχνίδι τον Γιώργο Παπαβασιλείου. Ο πρώτος σκόρερ των «λιονταριών» έδειξε με το… καλημέρα τις προθέσεις του αφού στο 71ο μετά από εκπληκτική ενέργεια του Δημήτρη Γκούρτσα που του έστρωσε τη μπάλα, ο 26χρονος με καταγωγή από την Πρώτη μεσοεπιθετικός με ένα σουτ-κεραυνό έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Δήμιζα. Στη συνέχεια τη φάσης ο Γρηγόρης Ζιώγας σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας του Α.Ο.Κ. μπλόκαρε τη μπάλα.

Ο Πανσερραϊκός συνέχισε να ζητάει το γκολ και στο 78ο μετά από πάσα, πάλι του Γκούρτσα, ο Τζόρτζ Ομπόσου έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε έξω. Στο 82ο ο Ομπόσου έκανε τη σέντρα και ο Θωμάς Μακούσης με κεφαλιά απείλησε και πάλι.

Έτσι ήρθε το 87ο όταν ο Δημήτρης Γκούρτσας ξανά έκανε τα… «μαγικά» του και με εκπληκτικό κατέβασμα της μπάλας σούταρε, ο Δήμιζας απέκρουσε τη μπάλα, ο Γιώργος Παπαβασιλείου έγινε κάτοχος της και με προβολή άνοιξε το σκορ πετυχαίνοντας το χρυσό γκολ της νίκης.

Ο Σερραίος επιθετικός έφτασε τα δέκα γκολ στο πρωτάθλημα (έχει και πέντε στο κύπελλο). Το τέλος του αγώνα βρήκε τους Σερραίους ποδοσφαιριστές να πανηγυρίζουν με τους οπαδούς τους και του φιλάθλους του Α.Ο.Κ. να αποχωρούν στεναχωρημένοι και προβληματισμένοι από την ήττα και την κακή εμφάνιση της ομάδας τους σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι (ο Νέστος είναι πλέον πρώτος με τέσσερις βαθμούς διαφορά).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Η. Εγγονίδης): Στεφανίδης, Μπάρδας, Αποστολόπουλος (73οΜακούσης), Κούτλας, Καστριτσέας, Πολύζος, Κονταξής, Ζιώγας, Κεχαγιάς (54ο Παπαβασιλείου), Γκούρτσας (90+3ο  Ζώβλικας), Ομπόσου (90ο Παπαδόπουλος)

ΑΟ ΚΑΒΑΛΑΣ (Π. Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Θωμαϊδης, Γιατσίνοβιτς (79ο  Παπαδόπουλος), Βαλαβανόπουλος (68ο  Λίτσκας), Τσούτσης (55ο Γεμιστός), Μαρκόπουλος

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...