Αποφασισμένοι να ξαναβγούν στους δρόμους με τα τρακτέρ τους εμφανίστηκαν αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα οι οποίοι συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα σε ξενοδοχείο στην πόλη των Σερρών για να συζητήσουν για προβλήματα τους και να αποφασίσουν μορφές κινητοποιήσεων.

Αγρότες από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, το Κιλκίς, την Κομοτηνή και τον Έβρο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των αγροτών των Σερρών και ήρθαν στις Σέρρες να ενώσουν τις φωνές τους και να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Προβλήματα τα οποία έχουν συσσωρευτεί το τελευταίο διάστημα κι έχουν να κάνουν με τις μειωμένες επιδοτήσεις, το αυξημένο κόστος παραγωγής, τις εισαγωγές προϊόντων (σιτάρια και καλαμπόκια) την ώρα που τα δικά τους παραμένουν απούλητα, τα βοσκοτόπια για τους κτηνοτρόφους που όπως είπε στην ΕΡΤ Σερρών η πρόεδρος τους, Ελπίδα Σιδηροπούλου βαδίζουν προς τον αφανισμό, αλλά και προβλήματα τοπικού ενδιαφέροντος όπως η ακαρπία στη Χαλκιδική αλλά και αυτά που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στον Έβρο.

«Ότι κερδίσαμε στο παρελθόν το κερδίσαμε όχι στις συναντήσεις με τους υπουργούς αλλά στις κινητοποιήσεις μας στους δρόμους» είπε ο Γιάννης Τουρτούρας ενώ πολλοί έφεραν ως παράδειγμα τον αγώνα των συναδέλφων τους στη Γερμανία που διδάχθηκαν αυτόν τον τρόπο αντίδρασης από τους Έλληνες.

Οι αγρότες αποφάσισαν να αποστείλουν υπόμνημα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με τα προβλήματα τους και να ζητήσουν άμεσα ραντεβού μαζί του και ανάλογα με τις απαντήσεις που θα πάρουν να αποφασίσουν το αν θα βγούνε στους δρόμους με τα τρακτέρ με προορισμό τον Προμαχώνα σεβόμενοι όμως άλλους επαγγελματικούς κλάδους που θα επηρεαστούν από αυτό.

Ανάμεσα στους αγρότες υπήρχαν πολλοί νέοι σε ηλικία στέλνοντας κι ένα θετικό μήνυμα για την πορεία του πρωτογενή τομέα στη χώρα μας, αν και όπως συμφώνησαν όλοι, αν δεν δοθεί λύση στα προβλήματα τους, αρκετοί θα είναι αυτοί που θα εγκαταλείψουν το χώρο ή θα αναζητήσουν κάτι καλύτερο στο εξωτερικό.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: