serreslife

Η υφυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Δημήτρη Πασχαλούδη και τα μέλη της γενικής συνέλευσης του Ιδρύματος. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Ανώτατη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Επίσκεψη στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σερρών) πραγματοποίησε η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, το πρωί της Πέμπτης 7 Ιουλίου 2016, μετά από πρόσκληση του προέδρου του Ιδρύματος.

Η κ. Κόλλια Τσαρουχά, συνοδευόμενη από την κ. Στέλλα Ευθυμιάδου, διευθύντρια του πολιτικού γραφείου στο ΥΜΑΘ, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, κ.Δημήτρη Πασχαλούδη και τα μέλη της γενικής συνέλευσης του Ιδρύματος. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Ανώτατη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση .

Η κ. Μαρία Κόλλια –Τσαρουχά , αναφερόμενη στην επίσκεψη της, στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, σε δηλώσεις στη «Σ», τόνισε « Βρέθηκα σήμερα στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από πρόσκληση του προέδρου του, κ. Πασχαλούδη να ενημερωθώ με λεπτομέρειες για τα θέματα που τρέχουν στο Ίδρυμα των Σερρών. Το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένα καταξιωμένο Ίδρυμα εδώ και χρόνια με το επιστημονικό του έργο που επιτελεί, με το κοινωνικό, οικονομικό και η σύνδεση του με την επιχειρηματική κοινότητα. Οπωσδήποτε αυτή την στιγμή εκφράζω ως υφυπουργός τα συγχαρητήρια μου για αυτό το έργο, και για την αγωνία που έχουν για τους φοιτητές και την λειτουργία του με ότι αυτό σημαίνει».

«Ανέλαβα την υποχρέωσή μου ως βουλευτής των Σερρών και ως υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, μαζί με τους υπευθύνους, μαζί με τον πρόεδρο για να μπορέσουμε να επιτύχουμε ότι δυνατόν περισσότερο . Η κυβέρνηση αυτή την στιγμή, όπως είπα προσπαθεί, ν α ανανεώσει τον χάρτης της Ανώτατης εκπαίδευσης, θα έχουμε τακτική επικοινωνία όπως πάντα και σε πιο θεσμικό χαρακτήρα για να διεκδικήσουμε τα καλύτερα» σημείωσε.

«Συγχαίρω το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας για τις προσπάθειες του, γιατί με λίγο προσωπικό με λίγα χρήματα, δίνοντας τον εαυτό τους, το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, κάνουν το καλύτερο» κατέληξε η κ. Κόλλια –Τσαρουχά.

Ο κ. Δημήτρης Πασχαλούδης, πρόεδρος ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας ότι η κ. Κόλλια Τσαρουχά πάντα ήταν κοντά στο Ίδρυμα, δήλωσε «Η υπουργός όπως και ως βουλευτής και ως άνθρωπος ήταν πάντα κοντά στο Ίδρυμα, κοντά στους ανθρώπους του Ιδρύματος. Τα θέματα που συζητήσαμε ήταν θέματα τα είχαμε συζητήσει αρκετές φορές, δεν ήταν η πρώτη επαφή των θεμάτων αλλά μπήκαν συνολικά και συμμετείχαν και τα υπόλοιπα μέλη της γενικής συνέλευσης του Ιδρύματος. Είδαμε τι μπορούμε να κάνουμε για το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, για το ΤΕΙ Σερρών που γνωρίζουμε όλοι εδώ, ώστε να πάει ένα βήμα πιο πάνω , πιοψηλά, πιο δυνατά. Γνωρίζουμε ότι η κ. Υπουργός ήταν πάντα κοντά μας, δίπλα μας και αυτό μας το διαβεβαίωσε και πάλι σήμερα. Και πιστεύω ότι αν το ΤΕΙ έχει ανθρώπους, όπωςη υπουργός, όπως και σεις που το αγαπάτε, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

Δήμητρα Μετόκη

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: