serreslife

Ενημερωτική εκδήλωση για την αγροτική οικονομία διοργανώνει η νομαρχιακή επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου. Σε σχετικό δελτίο Τύπου, οι διοργανωτές αναφέρουν:

Το  2017 είναι μια πολύ κρίσιμη χρονιά για τη χώρα και το λαό της. Η προοπτική του τόπου,εν πολλοίς  εξαρτάται και από την πορεία της αγροτικής οικονομίας.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής με πρωταγωνιστή τον αγρότη και τις συλλογικές του οργανώσεις.Θέλουμε ενεργή όλη την αγροτική κοινωνία, τους επιστήμονες και τους φορείς, σ’ ένα πλατύ κίνημα ανασυγκρότησης των αγροτικών συλλογικοτήτων, ως του βασικού εργαλείου για το νέο μοντέλο ανάπτυξης, με άξονες την αύξηση και αναδιάταξη της παραγωγής, την ανάδειξη των υψηλών ποιοτικών χαρακτηριστικών των προϊόντων και την πλήρη αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων. 

Οι πολιτικές των κυβερνήσεων της τελευταίας εικοσαετίας, προκάλεσαν τη δραματική μείωση της παραγωγής και την καταστροφή των αγροτικών οργανώσεων με το ξεπούλημα και την υποθήκευση της περιουσίας τους στο τραπεζικό σύστημα. 

Και εμείς ως Ν.Ε. ΣΕΡΡΩΝ του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογούμε ως επείγουσα την ανάγκη επανεκκίνησης της αγροτικής οικονομίας και παραγωγικής ανασυγκρότησης του πρωτογενούς τοµέα.

Επανεκκίνησης με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, υπό το φως των σύγχρονων εξελίξεων και με τη ματιά στραμμένη στο μέλλον.

Θεωρούμε αναγκαίο το δημόσιο δημοκρατικό διάλογο για την διαμόρφωση θέσεων που θα στοχεύουν  σε ένα νέο παραγωγικό και διατροφικό πρότυπο. Σε ένα πρότυπο που θα στοχεύει στην Ενίσχυση των αγροτών και της αγροτικής-κτηνοτροφικής παραγωγής και θα βασίζεται σε μια μακροπρόθεσμα βιώσιμη γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία και βιομηχανία τροφίμων και ποτών.

Στα πλαίσια αυτού του διαλόγου η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, διοργανώνει, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11πμ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου εκδήλωση με θέμα:

«Ο Αγροτικός Τομέας, Πυλώνας για την ανάπτυξη της χώρας»

και ομιλητές, τους :

  • Χαρίτση Αλέξανδρο – Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης
  • Αραχωβίτη Σταύρο – Βουλευτή Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ.
  • Ρώσσιο Χρήστο – Πρόεδρο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης
  • Τσιτσιρίγκο Βασίλη – Οικονομολόγο

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή, απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας και ιδιαίτερα στους αγρότες και στους εκπροσώπους των θεσμικών τους φορέων. Σας περιμένουμε όλες και όλους την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11πμ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Της Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ

serreslife

Διαβάστε επίσης: