serreslife

Τις Σέρρες, και συγκεκριμένα την περιοχή της Νέας Ζίχνης Σερρών, επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΚινήματοςΔημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) και πρώην πρωθυπουργός ,Γιώργος Παπανδρέου, το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου 2016,στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Μακεδονία και Θράκη.

Πρώτος σταθμός του Γιώργου Παπανδρέου,το δημαρχείο Νέας Ζίχνης όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης, Ανδρέας Δαϊρετζής. Οι δύο άντρες είχαν ολιγόωρη συνάντηση , όπου συζήτησαν προβλήματα της περιφέρειας και αντάλλαξαν απόψεις για τον θεσμότης τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης ανέφερε ότι τα προβλήματα των ανθρώπων της περιοχής είναι πάρα πολλά, που αναγκάζουν τον κόσμο να φύγει για τις πόλεις . Τόνισε ότι η παραγωγή είναι στην περιφέρεια, η αγροτική τάξη είναι η μόνη που παράγει αλλά η πολιτεία δεν βοηθάει. Επεσήμανε δε, ότι από τους δημότες της περιφέρειας, από τις Κοινότητες, λείπουν βασικές υποδομές και υποστήριξε την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης. Ο κ.Δαϊρετζής υπενθύμισε στον κ. Παπανδρέου τις ενστάσεις τουστον θεσμό του Καλλικράτη.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα « Είναι ένα κράτος κεντρικό και κράτος άκρως συγκεντρωτικό, γραφειοκρατικό και πελατειακό», ενώ για τον Καλλικράτη ανέφερε ότι εφαρμόστηκε με στόχο πέρα από τις αρμοδιότητες,να μεταφερθούν εξουσία και πόροι στους ΟΤΑ, στους πολίτες.

Ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης πρόσφερε στον Γιώργο Παπανδρέου δύο βιβλία.

Ο πρόεδρος του ΚινήματοςΔημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις τόνισε ότι η Ελλάδα έχει δυνατότητες για να γίνει παραγωγική.

« Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες ,όμως δεν αξιοποιούμε τις δυνατότητες αυτές και το ανθρώπινο δυναμικό,δεν αξιοποιούμε τους πόρους μας και αυτό έχει σχέση με την μακρόχρονη λειτουργία ενός κράτους αι παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει και έχουν γίνει επί ημερών μας, έχουμε ακόμα ένα πολύ συγκεντρωτικό και γραφειοκρατικό πελατειακό κράτος, το οποίο δεν είχεδιαφάνεια, είχε σπατάλες και αυτά πληρώνει ο ελληνικός λαός. Εάν υπήρχε ένα κράτος που βοηθούσε την περιφέρεια και δεν απορροφούσε πόρους μόνο για το κεντρικό και μετά εκεί κάποια συμφέροντα, θα είχαμε διαφορετική Ελλάδα .Έχουμε μια Ελλάδα που έχει δυνατότητεςπαραγωγικές και πρέπει να στηρίξουμε την παραγωγική Ελλάδα . Αυτό που έχει επικρατήσει δυστυχώς είναι μια παρασιτική Ελλάδα ,από την παρασιτική Ελλάδα ,ας πάμε στην παραγωγική Ελλάδα» δήλωσε.

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Σχολιάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα , ανέφερε «Βλέποντας τις εξελίξεις αυτές τις μέρες ,φοβάμαι ότι χωρίς ένα εθνικό σχέδιο, ακριβώς για αυτέςτις αλλαγές ,όλα όσα γίνονται, γίνονταιστο πόδι, γίνονται με πελατειακές και με μικροκομματικές σκοπιμότητες που βεβαίως βάζουν την Ελλάδα σε περιπέτειες. Οι χειρισμοί της κυβέρνησης είναι πρόχειροι , είναι χειρισμοί που δημιουργούν μια έλλειψη εμπιστοσύνης καθώς ο κ. Τσίπρας έχει υπογράψει ότι τα μέτρα τα οποία θα παίρνει θα είναι μετά από συνεννόηση Αλλά πρέπει να δούμε και ποιοι έχουν ανάγκη σε αυτή την χώρα. Ανάγκη έχουν οι άνεργοι , οι άποροι, υπάρχει ένας κόσμος αλλά φέρνει ένα σχέδιο και αυτό που βλέπουμε είναι ότι σήμερα ο κ. Τσίπρας θέλει να βοηθήσει κάποιους για ψηφοθηρικούς λόγους ,για λόγους πελατειακούς και μάλιστα χωρίς σχέδιο, χωρίς προοπτική χωρίς να βοηθήσει την αναπτυξιακή πολιτική της χώρας»

Υποστήριξε ότι οι εκλογές δεν είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα αλλά η έλλειψη εθνικού σχεδίου, για να βγει χώρα σε παραγωγική διαδικασία .«Αν δεν έχουμε ένα εθνικό σχέδιο που θα βάλει την χώρα ξανά σε μια παραγωγική διαδικασία ή θα αλλάξει την χώρα ώστε να έχουμε παραγωγική και όχι παρασιτική οικονομική πολιτική ,τότε όπως έλεγα το 2009 ή Αλλάζουμε ή Βουλιάζουμε. Αυτό που έχουμε δει επί κυβέρνησης Σαμαρά και επί κυβέρνησης Τσίπρα είναι αντίσταση στην αλλαγή και απλώς μια ρητορική και μικροπολιτική που βοηθάει στο να βουλιάζει η χώρα και πρέπει να την αλλάξουμετην χώρα. Θεωρώ ότι είτε έχουμε είτε δεν έχουμε εκλογές ,δεν είναι πρόβλημα οι εκλογές,αν δεν υπάρχει εκείνη η δυναμική , η μαγιά ,εκείνο το κίνημα που θα ενώσει ένα μέρος του προοδευτικού λαού σε ένα σχέδιο σημαντικών αλλαγών . Αυτό χρειάζεται η χώρα για να δημιουργήσουμε μια παραγωγική χώρα» σημείωσε.

« Αισθάνομαι πολύ στενοχωρημένος για την Ελλάδα, που ταλαιπωρήθηκε και ταλαιπωρείται ο ελληνικόςλαός από τις υποσχέσεις στα Ζάππεια και την Θεσσαλονίκη αντί να υπάρξει στήριξη στην πρώτη προσπάθεια που κάναμε μείς και πραγματικά θα είχαμε φύγει από την κρίση και θα είχαμε ξεκινήσει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα για να είναι παραγωγική ,για να δώσουμε πραγματικές λύσεις. Η δικαίωση η δικιά μου δεν είναι το ζητούμενο, το ζητούμενο είναι να δικαιωθεί η Ελλάδα ,και να μπορεί να ανθίσει η χώρα,να πιστέψουμε στους εαυτούς μας , να αναλάβουμε εμείς τις ευθύνες μας συλλογικά να φτιάξουμε των χώρα. Αυτό είναι το μήνυμα μου, αυτή είναι η προσπάθειά μουαυτό παλεύω» κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Μετά την Νέα Ζίχνη ο Γιώργος Παπανδρέου, επισκέφτηκε την Τοπική Κοινότητα Σκοπιά όπουγευμάτισε με στελέχη της Σερραϊκής Κομματικής Οργάνωσης του Κινήματος . Η επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην Σκοπιά είχε συμβολικό χαρακτήρα αφού είναι το χωριό στο οποίο το ΠΑΣΟΚ πάντα ήταν πρώτο στις εκλογές, ενώ τον Ιανουάριο του 2015 στις Εθνικές εκλογές το ΚΙΔΗΣΟ ήταν πρώτο

Δήμητρα Μετόκη

Διαβάστε επίσης: