serreslife

Επίσημη πρώτη την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, για τη λειτουργία του Ταχύρρυθμου Προγράμματος Κατάρτισης στο Επάγγελμα του Ξεναγού στις Σέρρες, το οποίο διοργανώνει το υπουργείο Τουρισμού, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Σε συνέντευξη Τύπου η οποία δόθηκε στο Επιμελητήριο Σερρών, το οποίο στηρίζει ενεργά το πρόγραμμα, τονίστηκε η σημασία του για την ανάπτυξη της περιοχής τόσο από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστο Μέγκλα, όσο και από την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, η οποία ιδιαιτέρως επισήμανε ότι «το πρόγραμμα, πέρα από την πολύτιμη υπηρεσία που προσφέρει για την εκπαίδευση των ξεναγών, παράλληλα αποδεικνύει και την αναντικατάστατη αξία της συνεργασίας και του προγραμματισμού όλων όσων, φύσει και θέσει, εμπλέκονται στον τομέα του Τουρισμού. Ο νομός Σερρών μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα, αναδεικνύοντας τις τεράστιες δυνατότητες που έχουμε ως Μακεδονία και ως Ελλάδα».

Την πρόθεση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας να διευρύνει τους ορίζοντες συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες όχι μόνον της Βορείου Ελλάδος αλλά και ευρύτερα, αξιοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό του, συνεχίζοντας την εξωστρεφή του πορεία και λειτουργώντας με προοπτική την αμοιβαία ωφέλεια, τόνισαν από την πλευρά τους τόσο ο Πρόεδρος της Εταιρίας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Ιωάννης Παπαδόπουλος, όσο και ο Διευθυντής Σπουδών των Προγραμμάτων Εξειδίκευσης, αφ. καθηγητής Ιωάννης Λαζαρίδης, ενώ ευχαρίστησαν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άψογη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Τέλος, η Επιστημονικά Υπεύθυνη του προγράμματος ξεναγών στις Σέρρες, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ελένη Γαβρά, επισήμανε αφενός τη σημαντική εμπειρία που έχει αποκτήσει το Ίδρυμα στο συγκεκριμένο αντικείμενο, έχοντας στο ενεργητικό του την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση του ίδιου προγράμματος στη Λάρισα, αφετέρου ότι οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μια σύγχρονη επιμορφωτική διαδικασία, συνδυάζοντας άμεσα την θεωρητική γνώση με το πραγματικό περιβάλλον εφαρμογής της.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση των 40 επιλεχθέντων να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα των ξεναγών, ενώ στη συνέχεια έγινε η επίσημη έναρξη των μαθημάτων.

serreslife

Γραφείο Τύπου Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Διαβάστε επίσης:

  • Πρόγραμμα Συναυλιών της Ser Expo 2023 Το Επιμελητήριο Σερρών διοργανώνει από το 2015 την SEREXPO και την έχει καταστήσει θεσμό υψηλού κύρους και τεράστιας αποδοχής, όπου εκατοντάδες συμμετέχοντες κά...