serreslife

Περισσότερα από 500 παιδιά φιλοξενούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του δήμου Σερρών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ, αναμένεται και η απόφαση για την φιλοξενία των παιδιών μέσω ΕΣΠΑ.

Κατά τοχρονικό διάστημα 1έως15 Ιουνίου 2016 , θα μπορούν οι γονείς να καταθέτουν την αίτησής τους για την φιλοξενία των παιδιών τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του δήμου Σερρών δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ δήμουΣερρών Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης.

«Από 1 Ιουνίου ξεκινούνοι αιτήσεις έωςτις 15 Ιουνίου 2016 και θα γίνονται στους κατά τόπους παιδικούς σταθμούς στους οποίους επιθυμούν να φιλοξενηθούν οι γονείς τα παιδιά τους. Υπάρχουν ήδη τα έντυπαστους παιδικούς σταθμούς και σε λίγο χρονικό διάστημα(31 Μαΐου 2016),θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις. Κάτι που γίνεται για πρώτη φορά και είναι μια καινοτομία» δήλωσε ο κ. Χατζημαργαρίτης.

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Αναφορικά με τα τροφεία ,ο κ. Χατζημαργαρίτης, δήλωσε ότι ο ΟΠΑΚΠΑ δείχνοντας το κοινωνικό του πρόσωπο φέτος θα προσθέσει και μια ακόμη βαθμίδα. «Τα τροφεία παραμένουν στα ίδια ποσά με πέρυσι, μάλιστα δείχνοντας το κοινωνικό μας πρόσωπο, προσθέτουμε και ακόμη μια βαθμίδα ως αναφορά τα τροφεία, μια ενδιάμεση, μέχρι 60 ευρώ θα είναι για όσους έχουν εισόδημα έως 13.200ευρώ. Πρόταση που θα συζητηθείστο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και ευελπιστούμε ότι θα ψηφιστεί».

Ενώ για τηνμοριοδότηση ανέφερε ότι συνεχίζει να υπάρχει φέτος όπως και πέρυσι και ότι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του δήμου Σερρώνείναι από τους λίγους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς που έχουν το σύστημα της μοριοδότησης για την εισαγωγή των παιδιών«Καλούμε τους γονείς να μας επισκεφτούν, να μας δουν, να γνωρίσουν το προσωπικό, να δουν την ποιότητα πουπροσφέρουμε στους χώρους στο εκπαιδευτικό μας προσωπικό και να μας επιλέξουν» τόνισε ο κ. Χατζημαργαρίτης.

Περισσότερα από 500 παιδιά φιλοξενούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του δήμου Σερρών .Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ, αναμένεται και η απόφαση για την φιλοξενία των παιδιών μέσω ΕΣΠΑ.

«Η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη και τραγική ,δεν έχει κλείσει ακόμη η πληγή της χρηματοδότησης .Δεν υπήρξε κανένα νέο για την χρηματοδότηση ,αυτό είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα για τον ΟΠΑΚΠΑ, είναι πάρα πολλά τα χρήματα και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε για την επόμενη χρονιά» υπογράμμισε ο κ. Χατζημαργαρίτης.

Δήμητρα Μετόκη

Διαβάστε επίσης: