serreslife

Θλίβομαι κι εγώ πράγματι και αηδιάζω τόσο με το δήμαρχο όσο και με τα άβουλα παπαγαλάκια του, τα οποία ούτε στιγμή δεν σκέφτηκαν να επεξεργαστούν λίγο αυτά που είπε ο «θεός» τους, Πέτρος Αγγελίδης.

Δεν σκέφτηκαν, ότι με αυτά που λέει ο ίδιος παραδέχεται πως γνώριζε για την άφιξη των προσφύγων, απλώς λέει τη δική του εκδοχή για τα όσα ειπώθηκαν.
Τι αποδεικνύεται λοιπόν από αυτά που ο ίδιος ο δήμαρχος παρουσιάζει ως υπερασπιστικά της άποψής του; Ότι η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο ζήτησε από όλους τους δημάρχους του νομού Σερρών να υποδείξουν χώρους φιλοξενίας προσφύγων και δεν ανταποκρίθηκε κανείς. Με την αστεία δικαιολογία, πως δεν υπάρχουν χώροι απάντησε ο δήμαρχος. Γιατί όμως τότε κόπτεται τάχα για την υγιεινή των προσφύγων στο ΚΕΓΕ; Αφού δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι, η κυβέρνηση τι έπρεπε να κάνει; Θεώρησε λοιπόν, ότι με την άρνησή του πως θα απέφευγε το πρόβλημα, το οποίο θα φορτωνόταν οι υπόλοιπο νομοί.
Τι ισχυρίζεται ο δήμαρχος για την επίμαχη συνάντησή μας; Πως του είπα, ότι θα έρθουν οι πρόσφυγες αλλά δεν του είπα πότε ακριβώς θα έρθουν. Η αλήθεια είναι ότι του είπα πολύ σύντομα δήμαρχε σε ημέρες ή το αργότερο τις επόμενες εβδομάδες. Γι’ αυτό ακριβώς παραλείπει και το εξής σημαντικό. Τον ρώτησα αν προτίθεται να παραχωρήσει το ΒΙΟΠΑ, μιας και νόμιζα ότι είναι δημοτικό ακίνητο. Ο ίδιος μου είπε ότι δεν είναι δημοτικό αλλά λειτουργεί με τη μορφή Α.Ε. και με πληροφόρησε ποιος είναι ο Πρόεδρος, τον οποίο συνάντησα την επόμενη ημέρα. Στη συνάντησή μας ο πρόεδρος μου τόνισε μετ’ επιτάσεως ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουν οι μέτοχοι μιας και είναι ιδιωτική Ανώνυμη Εταιρεία, επιπλέον στο χώρο του ΒΙΟΠΑ ήδη λειτουργούν δύο επιχειρήσεις.
Σε αυτό το σημείο έκανα την ερώτηση στον κ.Αγγελίδη αν ήταν διατεθειμένος να παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις της Χρυσοπηγής ως Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων και τινάχτηκε μέχρι επάνω, μου είπε επί λέξει «γιατί δεν τους πάτε στο στρατόπεδο της Ροδόπολης εδώ θα ξεσηκωθούν οι πάντες κλπ, εγώ θα σας στηρίξω αλλά θα δημιουργήσουν πρόβλημα όλοι οι υπόλοιποι θα χάσετε ψήφους, θα σας βρίζουν όλοι». Τελικά από ότι αποδείχθηκε εκ των υστέρων δεν φώναξε κανένας ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ. Του είπα, δήμαρχε, δεν καθορίζουμε εμείς το που θα πάνε οι πρόσφυγες αλλά το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής το οποίο έχει καταλήξει ότι δεν ενδείκνυνται στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Του τόνισα δε εξαρχής ότι δεν θέλω να το εκλάβει ως εκβιασμό στη στήριξη που ζητούσε για την υπογραφή της παραχώρησης των στρατοπέδων από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ο αρχικός λόγος της συνάντησης ήταν πράγματι να ενισχύσουμε ως Νομαρχιακή Επιτροπή το αίτημα του δήμου, και βέβαια δεν υποσχέθηκα τίποτα μιας και η απόφαση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά κινείται στην τελείως αντίθετη κατεύθυνση, διεκδικούμε δηλαδή όχι μόνο τα δύο αλλά και τα τρία στρατόπεδα, ανεξάρτητα από τη θέση του κ.Καμμένου ή ακόμα και συνολικά της κυβέρνησης. Είπαμε, άλλο το κόμμα και άλλο η κυβέρνηση.
Άρα τουλάχιστον ως προς το πρώτο σκέλος της δήλωσης του δημάρχου «Ούτε ήξερα αν θα έρθουν οι πρόσφυγες, ούτε ήξερα πότε θα έρθουν», είναι προφανές το ψέμα του, γνώριζε πολύ καλά όχι μόνο ότι θα έρθουν αλλά και το πότε περίπου θα έρθουν, την ακριβή ημερομηνία άλλωστε δεν την γνώριζα ούτε κι εγώ.
Η δε ομολογία «του είπα να μην φέρουν πρόσφυγες στην πόλη», αν δεν είναι ρατσιστική τότε πως αλλιώς χαρακτηρίζεται μια τέτοια δήλωση και μάλιστα από έναν δήμαρχο που συμμετέχει στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ;
Για δε την επίσκεψή μου στους ξενώνες της Χρυσοπηγής παραβιάζει ανοιχτές πόρτες, αφού όλα αυτά τα είπα δημόσια, ότι δηλαδή καταγράψαμε όλους τους πιθανούς χώρους όπως μας ζητήθηκε από το Υπουργείο ( και αφού επί ένα χρόνο ο κ.Δήμαρχος κωλυσιεργούσε), για να έχει τη δυνατότητα το Υπουργείο να επιλέξει τον καταλληλότερο.
Όσο δε για την προθυμία του να βοηθήσει, τι να πω είναι μνημειώδης. Το μόνο που επαναλαμβάνει είναι γιατί τους φέρανε εδώ, γιατί φέρανε και άλλους 80 χωρίς να μας ειδοποιήσουν. Δηλαδή αν τον ειδοποιούσαν έγκαιρα, πως θα αντιδρούσε; Θα δεχόταν να βοηθήσει και πως; Ο δήμος λέει δεν έχει καμία ευθύνη. Σοβαρά κ.Αγγελίδη, καμία ευθύνη και καμία ηθική υποχρέωση; Και ποια η διαφορά σας τότε από τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;
Όσο για το αν διαμαρτύρομαι για την μη παραχώρηση των στρατοπέδων και πάλι λάθος πληροφόρηση έχει ο κ.Δήμαρχος. Ήδη έγινε μία άτυπη συνάντηση και θα ακολουθήσει και επίσημη, αφού δημόσια ανέλαβε ο κ.Φωτιάδης να καλέσει φορείς και προσωπικότητες που απαιτούν την παραχώρηση και των τριών στρατοπέδων. Εσείς γίνατε κ.Αγγελίδη βασιλικότερος του βασιλέως και εκλιπαρείτε για μία υπογραφή, για να πάρετε τι; Αυτά που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα στο δήμο και στους δημότες; Εγκλωβιστήκατε σε μια αυτοκαταστροφική τακτική και δεν βλέπετε το αδιέξοδο.

Επιστρέφοντας στο επίμαχο θέμα κ.Αγγελίδη αντί να μου κόψετε την καλημέρα               ( άλλωστε ποτέ δεν την επιδίωξα, εσείς την επιδιώκετε σταθερά μεταξύ των δύο Κυριακών που μεσολαβούν στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές ), καλό θα είναι μέχρι την επόμενη συνάντηση του Δικτύου Αντιρατσιστικών Πόλεων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2016, να προσπαθήσετε με πράξεις και όχι με ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, να συμβάλλετε στην ανακούφιση των προσφύγων που υπάρχουν στον δήμο σας και τότε ο ΘΕΟΣ ίσως να σας συγχωρέσει για τα ψέματά σας, την απέχθειά σας για τους πρόσφυγες και τα ΑΔΕΣΠΟΤΑ.

Παναγιώτης Κοτρώνης
Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής
ΣΥΡΙΖΑ  Σερρών

Διαβάστε επίσης: