serreslife

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, στις 4 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μητρόπολη) Σερρών, θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία για τον Απόστολο Μυτιληναίο. Ο γνωστός Σερραίος επιχειρηματίας την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, σε ηλικία 54 χρόνων, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην οδό Σερρών – Χρυσοπηγή.

Διαβάστε εδώ το δελτίο τύπου

Ποιος ήταν ο Απόστολος Μυτιληναίος - Σύντομο Βιογραφικό:
Ο Απόστολος Μυτιληναίος γεννήθηκε στις Σέρρες στις 24 Μαρτίου του 1962.
Ήταν ο δευτερότοκος γιος του Βασίλη και της Μαρίας Μυτηλιναίου, που χάσαμε φέτος ανήμερα του Αι Γιαννιού.
Το 1979 αποφοίτησε από το λύκειο Καλαϊτζή – Παλάζη και στην συνέχεια αναχώρησε για τη Γερμανία, όπου σπούδασε αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων στο Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης.
Έπειτα από 4 χρόνια σπουδών επιστρέφει στην Ελλάδα και από το 1983 ως το 1985 υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στο Στρατό ξηράς.
Στις 29 Ιουνίου 1986 παντρεύεται την Αγγελική Δορκοφίκη και αποκτά ένα παιδί τον 7χρονο σήμερα, Νικόλαο.
Μιλούσε άπταιστα αγγλικά και γερμανικά, ενώ ήταν άριστος χρήστης ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Αμέσως μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων εντάσσεται στο δυναμικό της Β. Μυτιληναίος Α.Ε. και για τα επόμενα 12 χρόνια κατείχε τη θέση του διευθυντή πωλήσεων.
Παράλληλα, αναπτύσσει επαγγελματική δραστηριότητα και στο χώρο της εμπορίας αυτοκινήτων αναλαμβάνοντας την αντιπροσωπεία της Lion Hellas Peugeot για το νομό Σερρών από το 1991 ως το 2003.
Τα τελευταία χρόνια ο Απόστολος Μυτιληναίος ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Β. Μυτιληναίος Α.Ε. κατασκευαστικής εταιρείας επίπλων.
Επίσης την τελευταία εικοσαετία ο Απόστολος Μυτιληναίος είχε αναπτύξει και μια παράλληλη επιχειρηματική δράση στο τομέα των οικοδομικών επιχειρήσεων.
Από το 1991 ως το 2001 ήταν μέλος του Δ. Σ. του ΕΒΕΣ, ενώ την τετραετία 2001 – 2005 κατείχε τη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου.
Επίσης ήταν ιδρυτικό μέλος της ΕΑΚΜΕ (της συνδικαλιστικής οργάνωσης της ΝΔ) του ΕΒΕΣ.
Από το 2004 και μέχρι το 2007 ήταν Β΄Αντιπρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών.
Ο Απόστολος Μυτιληναίος ήταν ιδρυτικό μέλος της ΛΑΜ Σερρών (1977) ενώ την τετραετία 1999 – 2003 ήταν μέλος του Δ.Σ. της Αυτοκινητοδρόμιο Α.Ε.
Τέλος ήταν μέλος του κυνηγετικού Συλλόγου Σερρών από το 1979 και μέλος του Σκοπευτικού Ομίλου Σερρών από το 1994.

Διαβάστε επίσης: